Klargjør...

Prøysenvandring

Følg med langs veien. Disse stolpene åpner opp innhold i appen. Finner du alle?

Markør START VANDRINGEN

Prøysenvandring

0/

Innstillinger

OM APPEN NULLSTILL APPEN ÅPNE ALT INNHOLD

Om appen

Litteraturer – Prøysenvandring

Prosjektet «Litteraturer – Prøysenvandring», er finansiert av Nasjonalbiblioteket gjennom deres «Prosjekt- og utviklingsmidler». Prosjektleder er fylkesbiblioteket i Hedmark ved Hedmark fylkeskommune. Samarbeidspartner er Ringsaker kommune ved Prøysenhuset og Ringsaker bibliotek.

Design Container har vært ansvarlig for konseptutvikling, prosjektledelse, design og teknisk utvikling. UX-Lab har som underleverandør til Design Container, utført brukertesting og interaksjonsdesign.
Karoline Amb og Ivar Nergaard har lest inn utdragene av Alf Prøysens tekster, mens Solbakken Media har redigert video.

Om innholdet

Mesteparten av innholdet ligger på Digitaltfortalt.no, og hentes opp via systemet Norvegiana API, utviklet i regi av Kulturrådet. Domkirkeoddens fotoarkiv ved Anno museum har gitt tillatelse til bruk av bilder. Gyldendal litteratur og Tiden Forlag har gitt tillatelse til bruk av tekster, mens Elin Prøysen og Heidi Gjermundsen Broch har gitt tillatelse til bruk av musikk. NRK har gitt Prøysenhuset lov til å bruke utdrag fra dokumentaren «Alf Prøysens liv og diktning: Langs Præstvægen».

En smakebit av Prøysen

Målsetninga med appen/Prøysenvandringa er å formidle noe av Alf Prøysens litteratur og musikk som berører Præstvægen. Vi håper at disse smakebitene og utdragene gjør deg mer nysgjerrig på mer av Alf Prøysens fantastiske univers. Vi oppfordrer alle til å besøke Prøysenhuset for å oppleve mer av Prøysens univers. Besøk også biblioteket og lån bøkene og musikken som vi har hentet utdrag fra. Sjekk samsok.no for å finne bøker. I Bokhylla hos Nasjonalbiblioteket er mange av Prøysen bøker tilgjengelig digitalt. For en oversikt over Prøysens produksjon, se Høgskolen i Hedmark og Nasjonalbibliotekets bibliografi.

Spørsmål?

Spørsmål om om appen/Prøysenvandringa, og tillatelse til gjenbruk av kode kan rettes til fylkesbiblioteket i Hedmark ved prosjektleder Amund H. Steinbakken.

Katalog